Saptamana trecuta am reusit sa-mi fac timp pentru echiparea a doua trasee din Sinaia care incremenisera in faza de proiect de mai bine de doi ani. Noile trasee sunt pe faleza pe care am facut prin anii ’90 traseele Fiul Ploii si Sange si Magneziu, (am reechipat Fiul Ploii acum un an, iar pe Sange si Magneziu, pe care initial l-am urcat cu mobile, urmeaza sa pun totusi cateva spituri).

(click pentru imaginile marite)

Faleza Fiul Ploii

Liniile noilor trasee

Pumnul de Fier„, (cu linie rosie in fotografii) este echipat cu 9 spituri cu urechi Fixe, incepe la cca. 8-10 m in dreapta tr. Fiul Ploii, are cam 25 m si probabil 7+. Crux-ul este un pas cu o cheie de pumn cam dureroasa intr-o gaura, aproape de final, motiv pentru care traseul a si primit numele asta. Top-ul actual este pe un prag de la care dificultatea scade destul de mult, dar ma gandesc sa echipez totusi si cei 8-10 m pana la top-ul din „Fiul Ploii”.

Celalalt traseu, „Fata Morgana” (cu linie galbena in poze) incepe putin mai la dreapta, de pe un bolovan, are cam 18 m (6 spituri), probabil gradul 8-, si are top comun cu „Pumnul de Fier”. Am curatat ambele trasee atat cat mi-a permis timpul, dar este posibil sa mai trebuiasca o perie ici-colo…

Accesul la trasee: de la inceputul potecii pietruite spre Poiana Stanii se urca putin pana la prima ramificatie a acesteia. De aici, se merge pe poteca pietruita din dreapta pana la o casa (locuita !), apoi din spatele casei prin padure pe o poteca pe curba de nivel (spre Poiana Tapului ?!). Dupa cca. 5 min. de la casa veti vedea pe stanga potecii un bolovan inalt de 3-4 m. De la acesta urcati direct spre stanga prin padure pana cand faleza – ascunsa de coroanele copacilor – devine vizibila. Ultima portiune este o poteca spre dreapta pe langa perete pana la baza traseelor.

Pe aceeasi faleza vreau sa mai echipez doua trasee pe care le-am gasit si pe care am inceput sa le curat impreuna cu Radu „Tziganu” pe fatza din stanga „Fiului Ploii”  (Traseele incep pe cele doua fisuri paralele aflate pe fatza din stanga hornului)

Publicitate