In week-end-ul 23-24 februarie am continuat lucrul la zona „Școală” din Sohodol unde am mai echipat doua trasee in stânga falezei (traseele 8 si 9 din fotografie):  

Faleza Scoala - Sohodol

8. Bacalaureat (7/7+), 7 spituri. Traseul nu este chiar de „școală”, dar are niște mișcări frumoase si este potrivit pentru „examenul final” ;o) Intrarea in traseu este la câțiva metri in stânga traseului 1 („Capacitate”) apoi, dupa primul spit, necesar pentru dirijarea corzii, se urca pe peretele din stânga pana la topul comun cu traseul 9.

9. „Recreație” (6), 7 spituri. Traseul urmează fisura vizibila pe fața din stânga falezei, care pe alocuri se urca in bavareza. Din păcate, intrarea in traseu este cam friabila, dar prizele pana la primul spit (cate au mai ramas dupa curățare…) sunt solide, iar apoi stanca este foarte buna.

Accesul la faleza Scoala

Celelalte trasee din zona sunt:

1. Capacitate 7-

2. La tabla 7-

3. Extemporal 6+

4. Tema pentru acasă 7-/7

5. Teza 7-

6. Corijență 5+

7. Examen 6+

Accesul la zona „Scoală”: Dupa ce treceți podul de la intrarea in chei dinspre satul Răchiți, traversati râul la cca. 100 m de la ghereta de langa pod (unde se plătește taxa pentru accesul auto in chei) spre faleza care este vizibila din sosea.

O alta posibilitate de acces este poteca de la capatul dinspre sat al podului, care urca pe deasupra stancilor de langa rau si coboara chiar langa faleza.

Publicitate