In week-end-ul 23-24 februarie am continuat lucrul la zona „Scoala” din Sohodol unde am mai echipat doua trasee in stanga falezei (traseele 8 si 9 din fotografie):

Faleza Scoala - Sohodol

8. Bacalaureat (7/7+), 7 spituri. Traseul nu este chiar de „scoala”, dar are niste miscari frumoase si este potrivit pentru „examenul final” ;o) Intrarea in traseu este la cativa metri in stanga traseului 1 („Capacitate”) apoi, dupa primul spit, necesar pentru dirijarea corzii, se urca pe peretele din stanga pana la topul comun cu traseul 9.

9. „Recreatie” (6), 7 spituri. Traseul urmeaza fisura vizibila pe fatza din stanga falezei, care pe alocuri se urca in bavareza. Din pacate, intrarea in traseu este cam friabila, dar prizele pana la primul spit (cate au mai ramas dupa curatare…) sunt solide, iar apoi stanca este foarte buna.

Accesul la faleza Scoala

Celelalte trasee din zona sunt:

1. Capacitate 7-

2. La tabla 7-

3. Extemporal 6+

4. Tema pentru acasa 7-/7

5. Teza 7-

6. Corijentza 5+

7. Examen 6+

Accesul la zona „Scoala”: Dupa ce treceti podul de la intrarea in chei dinspre satul Rachiti, traversati raul la cca. 100 m de la ghereta de langa pod (unde se plateste taxa pentru accesul auto in chei) spre faleza care este vizibila din sosea.

O alta posibilitate de acces este poteca de la capatul dinspre sat al podului, care urca pe deasupra stancilor de langa rau si coboara chiar langa faleza.

Publicitate