De cand am descoperit Facebook, n-am prea mai scris nimic pe blog dar incerc sa repar asta…

Week-end-ul trecut am plecat in explorare la Shumen, la indemnul unor amici carora le-au placut traseele de catarare de acolo. Distanta este de 170 km, iar drumul trece pe la Russe – spre Varna din soseaua de centura – pe langa Razgrad, apoi se traverseaza orasul Shumen pana la Divdiadovo.

In zona sunt mai multe faleze, dar una singura are trasee echipate: 15 sau 16 linii cu grade de la 5+ pana la 8+ De fapt, gradele nu se prea potrivesc cu dificultatea reala a traseelor, probabil ca au fost stabilite dupa invatarea „pe de rost” a traseelor, care au destul de multe prize ascunse.

Aceasta caracteristica se datoreaza si rocii, care este un fel de gresie calcaroasa (sau calcar grezos ?!) foarte aderenta pe care n-am mai intalnit-o in alta parte. Din pacate, echipatorii au sapat destul de multe prize si au cam stricat si stanca si traseele.
 

 

In doua dintre trasee (cu grade de 6 pana la 6+) am folosit protectii mobile, ignorand ancorele chimice cu care erau echipate, iar un altul cred ca l-am urcat in premiera pe linia unei fisuri clare, care ducea catre topul altui traseu.

Ziua a fost destul de placuta, ne-am catarat la greu, dar cred ca nu prea mai avem ce cauta pe acolo. Traseele nu prea merita drumul de 180 km: sunt putine, scurte si multe dintre ele au prize sapate :o(

Publicitate