In week-end am ajuns iar la Shirokovo si am mai echipat inca trei trasee de escalada.
Topo-ul complet, actualizat cu noile trasee este la link-ul:  zona de catarare Shirokovo, BG

Doua dintre noile trasee sunt in partea stanga a sectorului 1, sunt ceva mai scurte si sunt cele mai usoare din toata faleza: Young Guns are cam 5c si 14 m (5 spituri), iar The Glass Slide are 6a si 16 m (6 spituri). Acestea sunt exact  traseele „de incalzire” de care era nevoie in zona, dar n-ar trebui sa va lasati pacaliti de gradele mici, pentru ca traseele au cateva miscari delicate, iar daca nu te orientezi cum trebuie, dificultatea creste exponential.

Al treilea traseu este in zona centrala a sectorului 2, intre „Brute Force and Ignorance” si „Deicide”, are 16 m inaltime (7 spituri + topul) iar dificultatea ar fi cam 7a, poate un pic mai mult… (dar deocamdata l-am urcat doar in mansa).

In acest traseu, dupa ce asiguri al cincilea spit, ar trebui sa faci o miscare destul de hotarata spre dreapta, catre o alveola de doua degete surprinzator de buna, dar ascunsa. Daca incerci sa urci „on sight”, probabil ca nu vei reusi sa dai de ea si vei alege calea mai dificila, prin stanga (figurata cu mov pe poza). Din acest motiv, traseul se numeste „The Secret” 🙂

 

Publicitate